woensdag 1 juni 2011

Vast lood???

Nou,

morgen lekker vrij. De oudste heeft jeugdactiviteiten en Floor,Robyn en ik gaan vissen.
Ik mag de stek uitkiezen;-) Omdat ik de jongste moet gaan helpen met vissen met een vaste stok en ik niet tegelijk mijn pen in de gaten kan houden heb ik besloten om 2 hengels met 20 tot 30 gram schuiflood te bewapenen. 2 stuitjes,waarvan de bovenste een 30 cm vanaf het schuiflood geplaatst wordt moeten mij evt.aan karper helpen.Gewoon...met een hangertje...zonder piepers.. Ik heb op deze simpele manier al vele mooie vissen mogen verwelkomen... De aasroutes ken ik op mijn duimpje. Normaal kom ik daar met mijn pennetje niet bij. Ik ga niet op 20 meter afstand pennen..... Toevallig loopt dit idee al een tijdje in mijn hoofd!

Het vastlood idee maar dan met los schuiflood.....

Vrijdag wordt mijn dag...dan gaat de wekker om 3 uur en ga ik op andere stekken vissen!
Ik ben benieuwd!!!

Groet,
Dale

2 opmerkingen:

Vincent zei

Hoi Dale,

Ik hoop dat het leuk was met de familie, ook ik ga morgen voor het eerst met dochterlief vissen (bijna 3 jaar - vroeg beginnen hé :-) )

Vandaag ben ik er zelf nog van 9-12 op uit geweest. Mijn vertrouwde route: op 3 plaatsen in totaal zo'n 10 voerplekken gemaakt met harde mais / hennep combi. Deze keer gegarneerd met knoflookpoeder (opgepikt van jou :-) )

Op de eerste plek een brasem gevangen (typische brasemaanbeet ook, die ik redelijk lang liet gaan). Ook hier nog een keer een gat in de lucht geslagen op iets wat wel op een karperaanbeet leek.

Daarna door naar de 2e plek alwaar ik bij het inleggen al meteen een wegloper krijg - helaas ook weer brasem. Op een andere voerplek tref ik een azende karper aan, die ik heel goed kon volgen door de zon die op het water scheen. Deze schub heeft de stek flink omgeploegd en nam af en toe een tussenpauze. Helaas wist hij precies steeds mijn aasje te ontwijken, maar het was wel een mooi schouwspel.

Tot slot op de derde plek waar ik redelijk snel de stekken afvis omdat het bijna tijd is om te gaan. En ja, op de laatste voerstek daar gebeurt het - echt net voordat ik wilde stoppen. Een twijfelachtige aanbeet, maar niet zo schokkerig als van een brasem. De aanbeet zet ook snel voldoende door en ik sla aan - karper! Ik zie de karper in het water voor mijn voeten omhoog komen in een beheerste draai. Het is een kanjer van een spiegel - schatting 25 of 25+! Deze jongen wist echter exact wat hem te doen stond. Vanuit de draai lanceert hij zichzelf in een werkelijk onhoudbare run vlak langs de waterkant naar rechts van mij. Met de hand op de spoel probeer ik hem tot stilstand te brengen en mijn 1,75 pond hengel staat volledig in de curve. Toen gebeurde waar ik al bang voor was en wat onvermijdelijk was op die stek: de lijn moet langs een tak in het water zijn geschuurd en plots sta ik daar met een rechte hengel. De lijn is gebroken, nog na de pen want die vind ik niet meer terug...

Hopelijk kan de karper de haak snel lossen, ik heb wel eens gelezen dat ze daar heel behendig in zijn.

Nou ja, toch heel lekker gevist met een aardig resultaat.

Groeten, Vincent

Dale Neijzing zei

Ha die Vincent,
lekker bezig man! Balen van die topvis.... Ik heb 2 maal echt een recordvis op deze manier verloren. Ik kan je zeggen,de tranen springen dan echt in mijn ogen,haha!
Het vissen met de fam. was leuk. Tijdstip van aanvang was,karpertechnisch gezien,niet ideaal. We begonnen rond 11:30. Aangekomen op mijn vaste stek zag ik van alles de kanten uitrollen. Ik heb geen enkele aanbeet gehad maar mijn dochter heeft 10 voorns gevangen! Van blankvoorn tot ruisvoorn.Heel leuk! Zij is 4 en slaat nu ook zelf aan,hahaha!

Ja die knoflook kan het best goed doen! Al denk ik dat het met periodes is. Je weet wel,ze zeggen weleens dat pittig voor het najaar is en zoet voor het voorjaar. Nou,ik gebruik het bijna altijd. Ik wil weleens wisselen met kerriepoeder...

Misschien heb je het al eens gezegd hoor,maar toch even voor de zekerheid. In welke streek vis jij? Misschien is dat leuk om te vermelden want soms is het leuk om resultaten te vergelijken.....

Veel plezier met je dochter morgen!!!

Groet,
Dale