dinsdag 21 juni 2011

Een vreemde middag

Afgelopen zaterdag moest ik klussen. De weersberichten waren wederom treurig te noemen v.w.b werken. Maar het weer stimuleerde mij meer en meer om te gaan vissen! Niet omdat het beter zou gaan met vangen maar meer vanwege het feit dat er niet zoveel mensen zouden gaan vissen!

Om 13:00 ben ik doorweekt omdat ik heb doorgewerkt in de regen. Ik stop ermee en maak plannen om te gaan vissen. Ik besluit naar een nieuwe,andere stek te gaan. Ik kom daar aan en zie dat er niet te vissen is vanwege de enorme hoeveelheid vuil die in de kom is geblazen! Helaas! Vorige keer zag ik hier vele aasbellen.... Ik rijd terug naar een andere stek. Een stek waar ik de laatste tijd de karpers probeer te vinden maar op 1 slurper na nog niks gevonden heb. Ik ga het hier nu proberen met blikmais als haakaas en ik voer met kikkererwten en harde mais. Ik kom aan en maak 5 voerplekken. De hengel wordt in gereedheid gebracht om de plekjes af te gaan vissen. Ondanks de slechte voorspellingen van het weer wordt het echt lekker warm. Maar die wind! Man,ik waai zowat uit mijn jas! Lastig vissen maar het kan o zo leuk uitpakken!!
Op stek 1 krijgt de pen,die flink op en neer deint in die woeste golven na 10 minuten een opsteker en glijdt dan schuin weg. Altijd spannend in dat woeste water! Maar ik verwacht een aanbeet van brasem en ik krijg ook brasem.... Op naar de 2e stek...dacht ik.... Maar,ik hoor een fluitend geluid van boven komen. Ik kijk omhoog en com tot de conclusie dat op zo'n 15 meter hoogte elecktriciteitsdraden lopen! Mmmmmm....daar voel ik mij niet zo lekker bij. Ik besluit de stek over te slaan en hou de hengel heeeeeeeeel dicht bij de grond.. De andere stekken leveren mij niets op en ik wandel terug naar de stek bij de draden. Ik wil hier toch nog even proberen omdat er zo'n mooi rietkraagje staat. Naja...de pen ligt zo'n 20 minuten in het water en krijgt een reeks felle tikken! De pen duikt onder! Ik sla aan en hoop op karper maar het is wederom brasem..... Wat zitten er hier een hoop van die dingen zeg! Het feit dat ik verder totaal geen karperleven zie doet mij besluiten nog eventjes naar mijn vaste stekkie te gaan. Daar aangekomen loop ik in een streep naar het hek. Ik strooi wat mini pellets rond tesamen met kikkererwt en harde mais en bouw daarna een onderlijn met hair aan mijn hoofdlijn. Ik rijg 2 kikkererwten en 1 maiskorrel op de hair. De pen wordt in het water gedoopt en ik wil de koffie pakken. Maar! De pen duikt nu al weg! Ik sla aan en heb direct een karper aan de haak! Ik dril hoofdschuddend de karper. Ongelooflijk....nu al..... Het is ook meteen de enigste aanbeet voor de rest van de avond. Ondanks meerdere voerplekken. Het weer sloeg om en al het vis was verdwenen. Totaal geen activiteit meer. Niet erg. Ik heb toch 2 brasems gevangen en een mooie bomvolle schub van 65 cm. De vis barstte eigenlijk uit haar voegen. Ik snap het niet... Is de paai hier dan misschien nog steeds niet voltooid?

Groet,
Dale

4 opmerkingen:

Boudewijn zei

Hoi Dale,
Dat van dat paaien kan best hoor. Ik ving er gisteren ook eentje waar het hom uit liep.

Dale Neijzing zei

Hoi Boudewijn,
idd. Wat wil je ook met deze wisselende weertypes.... Mijn idee is dat de paai over verschillende periodes gebeurt. Logisch,denk ik...

Ach,we zien het wel. Gewoon lekker vissen!

Groet,
Dale

Koen Verweij zei

Hoi Dale,

Na het dromen over een prachtige zalm, toch weer achter de karper aan gegaan ;)

Je hebt weer een lekker verhaal geschreven zeg!!

Groet,

Koen.

andries.hoekstra zei

Hoi Dale,

het kan gebeuren dat er twee keer in een jaar gepaaid wordt, maar dan is juni voor een tweede erg vroeg. Misschien nog niet afgepaaid?

Ik heb geen mailadres van jou, kun je mij een maitlje sturen via het aders op mijn site? kunnen we inderdaad weleens wa afspreken, lijkt me leuk.

Groeten Andries