zondag 22 mei 2011

paai en onzekerheid,nu met foto's




Nou,daar gaan we weer.....

het werk slokt alle tijd op.Ik moet alle zeilen bij zetten om een middagje of ochtendje te gaan vissen. Zaterdag was het zover. Eerst klussen in 020 en ik wist dat ik op tijd klaar zou zijn.Door een of andere plant die gigantisch rook kreeg ik toch wel wat allergische reacties; prikkende ogen,hoesten,niezen en overdreven vermoeidheid... Man man,wat voelde ik mij gaar.... Gelukkig kon ik toch nog mijn aandacht houden bij het werk...

Ik ontdekte een gigantisch mooie singel in de voortuin van mijn opdrachtgevers. Bijna niet te zien door de oeverbegroeing. Misschien iets voor later??

Ik kies voor de vaste stek... Het is wel warm hoor! Ik verwacht niks maar ik hoop,ik hoop zoooooooooo op een karper. Vooral omdat het paaitijd is..en vooral warm.

Ik kom aan op de stek..ik zie 3! auto's staan.... dat doet mij niet goed maar ik zie niet 3 vissers op "mijn" stek. Aaaaaaaa,dat stemt mij weer goed. Maar de mannen komen wel steeds dichterbij... Ik voer op enkele plekken ; een rietkraagje,gecombineerd met een overhangende struik waar vaak de wind vol op staat.Ontdekt tijdens een wandeling in het vroege voorjaar Zo ook nu... Na de eerste windstille stekken afgevist te hebben ga ik de wandeling aan. Een pittige wandeling... Ik kom aan op de plek. De wind staat vol te blazen op de rietkraag.



Stek in het hele vroege voorjaar...


Stek op dit moment...

Ik moet de pen werpen. Richting rietkraag. De kant is nu volgroeid met brandnetel,distels en bereklauwen... Doordat ik het stekje al een beetje ken,weet ik dat ik de vis goed kan landen. Mocht ik die vangen.. Ik bespeur al snel minuscule belletjes. De pem wordt ingeworpen,anders kom ik er niet bij, maar de wind speelt parten.Doordat de hengel hoog boven het water ligt(kan niet anders!) neemt de wind lijn..Toch krijg ik de boel scherpgesteld. Via een ragdun spinnewebje,waar mijn lijn overheen loopt..... De pen krijgt een halfuur lang zachte tikjes. De zeer kleine bellen blijven zich zenuwachtig verplaatsen. Ik denk aan brasem maar denk nog meer aan zeelt. Karper komt niet bij me op. Nu...even opletten...de pen steekt toch wat omhoog...de pen zakt...komt weer omhoog...zakt wat weg...stijgt en zakt daarna weg...
Ik let op de bocht in mijn lijn en die loopt strak...Ik tik vast op...karper!!!
Ow..ow....drillen op de vierkante meter(waar ken ik dat ook weer van;-)) De vis is binnen 5 minuten op de kant... 67 cm. pure schoonheid...puntgaaf...geen schub verkeerd..bek compleet intact. Hier doe ik het voor! Wonderschone vissen die nog(waarschijnlijk) nooit gevangen zijn! Ik geniet intens. Helaas geen foto vanwege de plek waar ik stond. Slechte bereikbaarheid...En alleen maar verdorde zooi. Helaas geen onthaakmat bij me... Ik ben in de wolken van deze vis. Zo mooi...Hij doet mij denken aan de 2e vis die ik met Daan heb gevangen... Zooooooooooo moooooooooooooooooi.!!!! Ik vis daarna als in een roes..mis nog een aanbeet...doet me niks...Ik ben klaar. De vis geeft een bult zelfvertrouwen aan me.. Ja,dit komt goed!!

Foto's volgen morgen...Nu even genieten....

Groet,
Dale

3 opmerkingen:

Ben zei

Lekker Dale,

fijn dat je er weer even tegenaan kan. Kom maar op met die foto's! :)

Dale Neijzing zei

Hoi Ben,
bedankt voor je reactie! Ik hoop wat te kunnen doen aan die foto's binnenkort! ;-))

Frank zei

wat een verschil met zomer en winter Dale , enne je schrijft zo leuk....wanneer gaan we bij jouw vissen ,volgend weekend?