zondag 11 september 2011

CJW net ingewijdt

Vandaag kwam Rene Kleimeer langs om een hengel van mij over te nemen. Wij besloten er ook maar een paar visuurtjes aan vast te plakken. Ik kies weer een andere stek dan doorgaans tevens ook omdat ik nog niet in deze omstandigheden daar gevist heb. Ik ben nog steeds dat water aan het leren "kennen". Er staat veel wind,heel veel wind. Ik houd daar wel van en Rene hopelijk ook! Een paar blikken mais gaan mee en dat zachte mais dient ook als haakaas. Ik hoop dat ik het nieuwe schepnet hier kan gaan inwijden!
De voerplekken worden gemaakt en zo gaan we ieder ons eigen weg. Ik begin aan het eind van onze route.
De wind staat nagenoeg vol in de lengterichting van de sloot,ook een beetje op onze kant gericht.
De pen staat als een huis in die woeste golven. Al snel krijgt de pen een licht opstekertje. Dan schiet de pen onder en sla ik vast op een brasem. De brasem is dus de eerste vis die dus het nieuwe net van binnen mag bekijken. Het net overigens in volledige lengte. En die is nodig hier! Het werkt perfect! Het is een schitterende brasem trouwens. De vis zwemt snel weer rond.
Ik ga richting de andere voerplekjes. De eerste voerplek levert niks op. Ik loop door naar de 2e. Vanwege de wind ben ik genoodzaakt wat verder in te werpen om vervolgens het zaakje rustig terug te draaien. Top dicht bij het water houden anders komt de lijn tussen de rieten. Nee,de pen ligt wat te ver van de plukken vandaan. Ik herhaal bovenstaande en de pen schiet direct weg! Ik sla aan op een karper! Yes! De vorige week aangeschafte Boron/Grafiet van 4 meter lang en t.c. van ongeveer 2 pond(CJW) buigt flink door. Het is geen grote karper maar wel lekker dik. Ik ben meer dan tevreden met deze karper van 60 cm.!Toevallig kwam Rene net aanlopen en zo kon hij even assisteren door een foto te maken. Het is een mooie vis.


Samen met het CJW-net


We gaan ieder ons eigen weg weer en onderweg naar een ander voerplekje kom ik een buis tegen. Niet dat je de buis ziet,maar het water stroomt er flink uit. Haaks op de sloot die wij bevissen ligt een andere sloot. Je kan de sloot niet in een keer zien omdat hij achter een talud ligt. Deze sloot dient meer(waarschijnlijk) als water afvoer van de weilanden. Heb er ook nooit leven van vis gezien en het ziet er vrij dood uit.
Ik strooi wat mais bij de uitlaat.Altijd interessant. Ik loop hierna verder naar de andere voerstek. Hier gebeurt niks en ik loop na een 30 minuten weer terug richting voerstek bij de buis. Ik leg het pennetje dicht bij het wilde water en de pen zeilt meteen weg! Ik sla een gat in de lucht en de maiskorrels zijn van de haak... Snel doe ik weer 3 maiskorrels op de haak en leg het pennetje direct weer op dezelfde plek. De pen krijgt direct weer een tik en zeilt dan weg! Ik sla weer vast op een karper. Wauw!!! 2 keer op het juiste moment op de juiste plek! Dit doet mij goed. Ik fluit op mijn vingers richting Rene,die net verder wilde lopen. Hij draait zich om en komt naar me toe lopen. Deze karper voelt wat zwaarder aan. Na een leuke maar korte dril belandt ook deze vis weer op de kant. 62 cm. Ook weer een mooie,dikke vis met een flinke knik achter de kop.


Mooie vis weer...


Deze vissen gaan nog wel uitgroeien tot grotere jongens. Rene maakt wederom een paar foto's en dan gaan we ieder onze weg. De vissen zijn flink actief maar het valt wat later toch stil. Rene heeft nog een losser gehad. We vissen door tot 17:30 en houden het dan voor gezien. Ik ben nog een beetje moe van een vrijgezellendag gisteren en enig activiteit van vis is nergens meer te bespeuren...

Ja,ik ben tevreden!

Groet,
Dale

4 opmerkingen:

Rene zei

Hoi Dale,

Het was weer een mooie visdag. Inderdaad wel een lekkere wind (altijd prettig om geen last van muggen te hebben) en de hoosbuien die wij verderop langs zagen trekken.

Dit is zeker een stek om vaker te bevissen. Mogelijkheden zat !

Het was prachtig om te zien dat het net prima zijn werk deed. Die lange steel is daar echt perfect voor !!

Koen Verweij zei

Tuurlijk ben jij tevreden! Dat kan niet anders met zulke mooie stevige vissen.

Ik hoop dat je dit seizoen nog veel karpers zult landen met je nieuwe net :)

Groet,

Koen.

Hans zei

Hoi Dale,

Mooi!de eerste zijn binnen bij de CJW alleskunner.
Wederom prachtige en echte West-Friese polderschubkarpers.

Je hebt niet alleen een nieuw landingsnet..maar er ook voorheen onbereikbare stekken bij gekregen

Groet Hans

Klaasjan zei

Moi Dale,

De borongrafiet zal blij met jou zijn nu hij weer lekker in het veld zijn kunsten heeft kunnen vertonen.

vrgr Klaasjan