zondag 21 augustus 2011

Zoektocht naar nylon


In de loop der jaren heb ik verschillende nylonsoorten uitgetest. Telkens kwam er 1 nylonsoort terug. Daiwa Infinity Duo. Ik gebruik 23,5/100e op de 1,5 ponds hengels.

Toch probeer ik verschillende soorten nog steeds uit.
Nu zijn mijn molens volgespoeld met Gamakatsu G-Line. 28/100e voor de 1,75 ponder en G-Line Element Ice Blue 24/100e voor op de 1,25/1,5 ponder. De 28/100e doet het goed. Lekker soepel en heeft mijn vertrouwen tot nu toe. Maar die 24/100(Ice Blue) mag van mij zo de prullenbak in! Met mijn vorige ervaring(Dag van de missers en Giebels) ,waarbij de karper licht in het riet raakte, brak het draad vrij simpel. Ook gisteravond. 1 karper gevangen en de volgende duidelijke karperaanbeet bleef ik,zonder wat te voelen! met een wapperend lijntje staan! Draad was weer recht afgesneden. De karper die ik gevangen had was wat door de lichte rietplukken gerausd... Na controle bleek het draad nog goed. Niet dus! 2 keer verlies door riet.

Sufix Xcelon 25/100e...drama.Heerlijk soepel maar onbetrouwbaar met lichte obstakels in de buurt.
Shimano Technium 28/100e.. Lijkt mij zeer goed. Nagenoeg nog niet mee gevist. Erg stug.


Nylon


Dit heb ik met Daiwa nylon nog nooit meegemaakt. Waarom dan toch andere soorten uitproberen? Tja,dat hoort er allemaal een beetje bij.... Maar....de molens gaan nu toch weer vol gespoeld worden met Daiwa ;-)
Groet,
Dale

2 opmerkingen:

Martin Mooijman zei

Hallo Dale,

Heb je leuke pensessie gelezen met Hans Koeslag. Helaas geen topresultaten deze keer, maar er komen ongetwijfeld betere dagen;-)
Hmm...lijnbreuk bij obstakels. Misschien moet je eens Technium 25/00 proberen. Is nog steeds 15 lb! Bovendien schuurvast en soepeler dan die 28/00 die je al hebt. Vis er zelf met alle tevredenheid mee op een CJW heavy (1,75-2 lb).

Martin

Dale Neijzing zei

Hoi Martin,
bedankt voor je tip!

Nylon...het blijft een terugkerende discussie ;-)

Groet,
Dale