maandag 14 september 2009

Nieuwe stek en gewoon lekker aanrommelen

Een tijdje geleden besloot ik eens een weggetje in te slaan die ik altijd voorbij rij.
Vreemd eigenlijk want er loopt een heel mooi watertje.


Hier zitten buffels....


Even opgezocht op Google Earth(in wat voor tijd leven we eigenlijk!!) en dit zag er veelbelovend uit.
Op een avond uitgeprobeerd met een blikje mais en enkele andere aassoortjes.
Eerst die karpers maar eens gaan zoeken. Na een aantal stekjes geprobeerd te hebben,overigens zonder bijzonder leven,ging ik weer een stukje verder lopen. De sloot stopte hier.Hij werd onderbroken door een pad naar het weiland.Aan de andere zijde van het pad ging de sloot weer verder.Dit zag er wel goed uit alleen was het een zeer krappe bedoening.Veel riet en ik vroeg mij af of ik de uiteraard fraaie toekomstige karper wel onder controle kon houden en hem/haar uit de rietkraag kon houden.Er is maar 1 manier om er achter te komen;bevissen die hap! Ik hoorde al een paar keer een karper op het water klappen en zag veel aasbellen.Helaas was dat een meter of 30/40 bij mij vandaan. Ik besloot gewoon op nog geen meter van de kant het aas tegen wat rietstengels te droppen.De rietstengels werden regelmatig weggeduwd. Een moment later loopt de pen weg maar deze wordt snel losgelaten en er blijft een boeggolf achter!


Kijk dat pennetje staan...


Ze zitten er!! Die loslater vindt ik niet erg... ze zitten er! En dat was het hoofddoel van die avond. Die prachtige beesten vinden. Geen karper gevangen,wel een forse Giebel van rond de 25/30 cm. Hierna was het te donker om verder te vissen.
Mijn plannen werden in mijn hoofd gemaakt en ergens die week erna ga ik terug....

Ditmaal loop ik direct een stuk verder dan de plek van de loslater. Ik ben gewoon benieuwd en nieuwsgierig wat er aan het eind van dit weggetje zit. Nou,dit was geweldig! 3 kommen met riet,een duiker,een nieuwe poldersloot die ver de weilanden in loopt en houten beschoeing. Een karpertrekpleister. Hier vang ik mijn eerste karpertje van rond de 50 cm. Altijd leuk!


Karper trekpleister....

Inmiddels heb ik hier meerdere karpers gevangen maar ik ben hier nog in de ontdekkingsfase.
Meer hierover zeer binnenkort!

Groet,Dale

2 opmerkingen:

Ap zei

Hallo Dale, mooi water man van je laatste verslag. Volgend jaar maar eens jouw kant op en dan dat plekje. Jammer van de losschieter trouwens!

Ap

Anoniem zei

Hoi Dale,

Vandaag alles gelezen wat je hier geschreven hebt. Fantastisch man. Mooie foto's ook.

Groetjes

Eddy