vrijdag 10 april 2009

Weer tijd gevonden!!!

EINDELIJK!!!!
Eindelijk kon afgelopen dinsdag, 7 april 2009 gevist worden.
Ik heb al een poging eerder geprobeerd maar dat was niet langer dan een uurtje vanwege het slechte weer. Nu voelde het weer goed aan alhoewel er toch wat regen was voorspeld.
Regen vindt ik niet erg, als de temperatuur maar goed is!
Na mijn werk naar huis gesneld en gauw de spullen gepakt.Als aas werd er voor het blikje
mais gekozen.Vorig seizoen had ik met mais behoorlijke successen behaald op de stek waar ik nu weer heen ga.Ik koos voor een polder gebied. Na aankomst bleek de wind toch harder te zijn dan verwacht. Ik voerde op een plek tegen het riet en vol in de wind. Een tweede en derde voerplek werden gemaakt in een luwe hoek die tevens ook als vuilhoek diende. Deze laatste stek gaf mij een behoorlijk opgewonden gevoel…..
Ik begon op de stek die vol in de wind lag. Man,man,ik waaide zowat weg. De pen bleef wel mooi staan in die harde wind. Na een halfuur en een paar tikkies op de pen besloot ik in de luwe hoek te gaan proberen. Ik gooide de pen een aantal meters bij mij vandaan vlak voor wat drijfvuil. Dit zag er goed uit. De pen krijgt na een minuut of 5 wat lichte opstekertjes en tikjes.
Genoeg reden om in vangst positie te gaan zitten! Er wordt nog zo’n 5 minuten met het aas gespeeld en dan,uiteindelijk, krijg ik een rustige opsteker om dan versnellend schuin weggetrokken te worden. Dit moest hem zijn dacht ik.Ik sloeg aan en de karper trok de lijn als een snaar zo strak. Wat zong die lijn door de wind.Heerlijk geluid. De karper had nog niet genoeg kracht om de niet al te strak afgestelde slip te testen maar bleef wel dicht langs het vuil zwemmen. Na een paar minuten kon de wederom puntgave karper geschept worden.
Yes, de eerste van 2009! Ik schat de karper zo’n 65 cm en rond de 10 pond.
Stek met rust laten en weer naar de stek die vol in de wind lag.
Amper de pen te water gelaten zeilde ‘ie alweer weg, maar het aas werd sneller losgelaten dan dat ik kon aanslaan,helaas.
Wederom na een halfuur en een paar tikjes later ging ik weer terug naar de tweede en derde stek. Nu legde ik de pen in een bocht iets links van mij. Dit was net de overgang van golvend- naar kabbelend water. Ook hier had ik een handje mais gestrooid. Dit bleek een goede keuze want na een kwartier liep de pen op hoge poten weg! Wederom hangen en weer een mooie karper gehaakt. Dit beestje van 60 cm was na enkele minuten op het droge en helaas constateerde ik een uitgescheurde bek aan de linkerkant. Ik vermoed een oud vastloodmontage ontmoeting aangezien de wond geheeld was. Verder nog in topcondite en zo’n 8 pond.

Mijn avond kon niet meer stuk; heerlijk genoten weer van die hengel in de hand en dan nog karper vangen ook. Wat wil je nog meer!!!!

Grt. Dale

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi leuk dat je er weer bent zat alweer een tijd op je te wachten ( schaken is ook leuk ) maar nu je er weer bent het het weer van ouds erg leuk verhaal hoop snel eens weer met de mannen te kunnen vissen was verleden keer erg leuk had daar mijn eerste karper gevangen en dat zal ik niet gauw vergeten

Groet Harvey

Dale Neijzing zei

Hee Harvey!
Bedankt voor je reactie.
Ik hoop ook weer gauw samen te zijn met de mannen!
Succes met vissen,
Groet,Dale

Arjan zei

Ik ben ook blij dat je de torens en lopers weer hebt opgeborgen Dale, nu kunnen we weer genieten van de verhalen van de man 'die alleen op karper vist'. Blijf schrijven en vissen!

Arjan