zondag 5 oktober 2008

Natte zondag dus "under the bridge"
Wat moet je nou?
De hele week naar de zondag uitgekeken om te gaan pennen en wat denk je? Wordt het de slechtste dag van de week!!! Nou, ik laat mij niet zomaar uit het veld slaan.

Ik besloot om van 12:00 tot 16:00 te gaan vissen. Man,man het zag er echt slecht uit daar buiten en mijn vriendin en ja,zelfs mijn dochters lachten mij uit. Ze zullen het nooit echt begrijpen......

Ik wist nog een mooi stekkie die ik eveneens van het voorjaar bezocht en waar ik toen tenminste
behoorlijk wat aasplakkaten heb gezien. Je zit er redelijk in de luwte en ik bedacht me dat de karpers dat vandaag ook wel lekker vonden,die luwte dan. Het is een plek met 2 bruggen naast elkaar;1 voor de hoofdweg en 1 voor de parallelweg. Ik startte er tussenin. Nou,ik werd compleet weggespoeld maar ik bleef volhouden. Zelfs de bakken met water die van het verkeer over mij heen werden gespoeld trotseerde ik. Dat kwam door de toch wel enkele aanbeten die ik kreeg. Helaas kon ik hier niet goed op reageren door de toch wel behoorlijke golfslag die aanwezig was.
Ik kreeg een paar opstekers die gevolgd werden door trage weglopers. Voor mijn gevoel duidelijk Brasem. Die waren vandaag ook meer dan welkom. Na een uur of 2 visloos gezeten te hebben besloot ik naar de linkerkant van de brug uit te wijken. Hier was wel een lekkere luwte aanwezig en ik kon ook nog eens lekker onder de brug zitten,lekker droog dus! Ik legde mijn pennetje bij wat overhangende struikjes en na een minuut of 15 gaat mijn pennetje langzaam onder. Ik sloeg aan en daar was dan de ...brasem. Toch wel blij met deze vangst! Ik had om onverklaarbare wijze meteen weer warme handen! wat mij wel opviel was dat deze brasem er kerngezond uitzag. Ik kom ze toch wel heel vaak tegen dat ze er ongezond uitzien in deze omgeving.
Na deze brasem kreeg ik nog een paar flauwe tikjes op de pen;ik hield het voor gezien en net op tijd. Nu kwam het echt met bakken uit de hemel......

Groet,Dale

2 opmerkingen:

Anoniem zei

laat ze maar lachen Dale wij weten wel beter

leuk verslag

Groet Harvey

Ap zei

Hallo Dale, je staat bij de links want een karperverslag van jou wil ik niet missen. Veel plezier met schrijven...en vissen nartuurlijk.

Ap