maandag 22 december 2014

Schaken


Voor mij geen visserij in deze periode meer.


Toch heb ik mij achter de oren gekrabd, de laatste paar dagen. Vooral met die hoge temperaturen en stevige wind. Nee, ik kon mijzelf er niet toe zetten. Ik wacht rustig af tot het (vroege) voorjaar..;-).

Wat heb ik dan wel gedaan de afgelopen tijd? Simpel; school, school, nog een beetje school en als toetje.....school.

Net zoals elk jaar heeft het schaakvirus ook weer toegeslagen. Ik neem weer deel aan het Tata Chess Tournament( vroegah het Hoogoven Toernooi genaamd, maar ook het Corus Toernooi is niet geheel onbekend). Een schaaktoernooi dat 1500 enthousiaste schakers op de been brengt. Het leuke van het meedoen aan dit toernooi is, dat je nogal eens een grootmeester tegen het lijf kan lopen. Iets wat niet zo snel gebeurt met prof voetballers. Spelers van mijn club, die ook jaren geleden meededen, hebben weleens een mooi avondje beleefd met de zeer excentrieke schaakgrootmeester Manuel Bosboom. Helaas voor mij was ik toen al naar huis. De volgende dag was ik daar toch wel blij mee, toen ik de kleine ogen van mijn maten zag. Het was, tja, erg vroeg geworden terwijl er wel weer geschaakt diende te worden...

Het meedoen aan zo'n toernooi brengt altijd erg veel spanning met zich mee. Ik ben prestatie gericht, maar wil toch ook altijd genieten. Deze gevoelens staan gelijk aan mijn gevoelens voor de karpervisserij. Voorbereiding is niet altijd mijn beste kant geweest, maar ik doe altijd wel iets voorbereiding. Dus, de theorieboeken over openingen zijn weer geopend, het schaakbord ligt weer op tafel en er wordt getracht het een en ander in het hoofd te krijgen. Ik vind dat een leuke bezigheid.9, 10 en 11 januari gaat er geschaakt worden. En ik heb er zin in!!

Rest mij niets anders dan een ieder mooie dagen toe te wensen en in het bijzonder wens ik een geweldig 2015!

Groet,
Dale

1 opmerking:

Koen Verweij zei

Hoi Dale,

Voor jou ook de beste wensen!

Succes met school en het schaken!

Groet,

Koen