zondag 14 april 2013

Frisse startFrisse start.

Gisteravond dus alle spullen in gereedheid gebracht. Ik had er echt weer zin in!
Toen ik gisterochtend op verkenning ging, kon ik al niet wachten om dat rode/gele puntje tussen de golven te zien wiegen…
De wekker gaf een irritant geluid om 5:15. Mijn vriendin geeft mij nog een extra por in de rug. Ok,ik ben wakker. Snel maak ik de koffie, drink zelf 1 bakkie, maak wat eten klaar en doe de spullen snel in de bus.

De temperatuur voelt goed aan, maar wat een wind….
en gelukkig had ik mijn regenpak ook maar meegenomen!
Bij aankomst wordt de 2-ponder in elkaar gestoken, het multifunctionele net van Cor wordt in elkaar gezet, mijn regenpak wordt aangetrokken en de rugtas gaat, uiteraard, op de rug. Een kleine wandeling, een paar kleine voerplekjes en vissen maar.
Oh, oh, oh….. wat is het guur. Al snel begint het te miezeren en de wind zet nog eventjes flink aan. Ik heb het gewoon bokkoud en mijn handen, de eeuwige plaag, beginnen al licht te verkleumen…
Ik zit nu een halfuurtje op de eerste voerstek. Miezer en wind vol in het gelaat. De verdorde, gele rietstengels wuiven heen en weer en het lijkt maar niet licht te worden. De sfeer mag best als ‘herfstig’ omschreven worden, hoewel ik op zomerse omstandigheden hoopte…

Mijn blik dwaalt heel eventjes over de akkerlanden  en kijk dan weer terug naar mijn pen. Ik zie net nog iets van een staart  in de buurt van mijn pennetje, maar kon net niet zien wat nou echt was. Ik krijg een herkansing. Loom zwemt een karper mijn pennetje voorbij en boort zich in de uitgevreten wallekant. De staart wuift en lijkt te zeggen: ‘Mazzel Dale! Ik heb hier iets veeeeeel interessanters,en lekkerder gevonden!’ Ik zie dat de bovenste staartlob flink beschadigd is.. De pen krijgt geen tik…
Op naar de volgende voerstek. Hier zit ik constant vast in verdorde troep op de bodem. Wellicht had ik hier beter eventjes een pop-up systeempje kunnen maken. Om onverklaarbare redenen doe ik dat niet en ik dirigeer mijzelf al snel naar de volgende stek. Geen zin in al teveel gedoe.

De 3e voerstek is wel mooi schoon. Na een kwartier zeilt de pen weg en ik tik vast op een brasem. Nou, in ieder geval een vis zullen we maar zeggen…. Ik loop hierna de voerstekken nog 2 keer af,maar ik zie geen enkel teken van leven. Ik besluit te verkassen en ga richting een uitdagende duiker.

Uitdagende duiker..

 De 20 minuten durende rit helpt mij weer de handjes op te warmen. Het enige nadeel is dat deze stek wat uit mijn visgebied ligt en ik er verder nog geen stekken heb. Dus die 20 minuten durende rit is best wel een gok. De eerste keer dat ik hier ging vissen haakte ik groot wild. Helaas lostte de vis de haak vroegtijdig. Blijven proberen ;-). De wind staat vol op de duiker en ik krijg mijn pennetje nauwelijks onder controle…. Hier gebeurt ook bijzonder weinig.. Uit het niets hoor ik een klap op het water. Het leek wel alsof er een trottoirtegel te water werd gegooid! Het gebeurt aan de andere kant van de duiker. Hier is een breed rooster geplaatst, zodat er geen vuil verder stroomt.

Het rooster. Onder mijn schepnet dus snoek en karper,die tegen het rooster aansprongen
 Na e keer die klap gehoord te hebben, besluit ik maar eens te gaan kijken. Ik strooi meteen een handje voer en ga weer terug naar de andere kant. En weer die klap! Ok,nu is het genoeg! Ik ga naar de overkant en plaats mijn pennetje tegen wat drijfvuil. Mijn hengel ligt op mijn schepnet,op het rooster. Opeens springt er een karper tegen het rooster aan! Ik schrik. De spleten van de rooster zijn smal. Ze laten alleen kleiner vis door. Mijn pennetje ligt eigenlijk aan de verkeerde kant, maar hier kan ik verder dus niks aan doen. Ik blijf nog eventjes zitten hier. Dan, na een halfuur, springt er een dikke metersnoek tegen het rooster aan! Ik ben er nat van. Ik sprong zelfs van de grond door de schrik, hahahah….
de 2
Wat een beest zeg! De pen registreert verder weinig tekenen van leven en ik besluit om 12:30 te stoppen. Hoewel het nu allemaal wat aangenamer aanvoelt, vind ik het wel mooi geweest. We hebben er weer eventjes van mogen proeven! 

Groet,
Dale

3 opmerkingen:

Bjorn Nieuwenhuis zei

Hoi Dale,

Krijg je de smaak al weer een beetje te pakken! Het was zondagochtend een beetje rotweer. Ik zou ook nog gaan vissen maar kon geen tijd vrijmaken. Helaas niets gevangen maar je heb toch karper gezien! Volgende keer pak je ze bij hun vinnen :)

Groet, Björn.

Koen Verweij zei

Leuk verslag Dale. Je hebt er weer van mogen proeven, maar heb je er ook van genoten? :)

Groet,

Koen.

Hans zei

Hoi Dale,

In ieder geval was er genoeg activiteit te bespeuren.Als het nou iets warmer gaat worden dan komt het vast wel goed.

Hans