zondag 7 oktober 2012

Zware kost

De zware tijden zijn definitief aangebroken.
Hoewel velen nu goed vangen,is het bij mij alle hens aan dek. De karpers zijn weer eens verdwenen. Het gebeurt elk jaar weer en tot nu toe kan ik ze nog steeds niet terugvinden.

Op een nieuwe stek had ik vorige week eventjes snel een paar uurtjes in de avond gepakt. Ik zat bij een mooie duiker. Na een half uur schiet de pen weg en haak ik een vis die zeer traag wegloopt. Ook dit was weer een zwaardere jongen. Op het moment dat de slip moet gaan lopen,krijg ik de haak terug zonder vis.. Nou,ik denk dat jullie inmiddels wel voor kunnen stellen wat er toen door mij heenging.. En dan vooral op een nieuwe stek en ook nog eens met de eerste test-sessie..
Ik ben de afgelopen 2 weken meerdere malen die kant op gegaan,maar verder geen enkele aanbeet meer gehad.

Afgelopen woensdag werd ik ziek. Het heerst hier nogal. Het is een fel virus;1 nacht ben je eigenlijk vastgeketend aan het toilet en dan is het weer aansterken. Vandaag voelde ik mij weer redelijk en besloot ik mooi weer eens te pennen. Vol vertrouwen zat ik weer bij de duiker. Het zonnetje dat scheen,een mooie,trage kabbel op het water. Ja,ik zag het wel zitten vandaag!
Maar de uren tikten voorbij…. De pen bleef enkel zachtjes wiegen op de lome golven…Verder helemaal niets. Het voelde allemaal wat leeg aan,compleet in overeenstemming met mijn gevoel van afgelopen woensdag… Na een uur of 2 besluit ik de knoop door te hakken en verkas. Ik ga wat oudere stekken van mij af. Bij aankomst bij een van die oude stekken(ook bij een duiker) zie ik het al kolken en stromen. De gemalen zijn flink aan het pompen. Ik leg de pen precies op de rand van de stroming en het zaakje blijft perfect staan. Na een kwartier krijgt de pen een felle tik,een groep bellen stijgt op en dan niets meer. Mmmmmmm,dat zou er zomaar eentje kunnen zijn. Helaas blijft het hier bij… Mijn conditie is ook nog niet helemaal op peil,zo merk ik..
Waar ik verder ook probeer,geen enkel teken van vis. Hoe meer die koude tijd nadert,hoe meer ik baal van die 3 forse vissen die ik gelost heb. Die lossers neem ik mijzelf erg kwalijk en voelen extra zuur. Ze hadden namelijk een groot gedeelte van dit seizoen goed kunnen maken.
Ach,de zoektocht gaat verder. Voor zolang het nog kan.

Groet,
Dale

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer Dale, een verslag zonder foto's. In tegenstelling tot veel anderen is het bij mij op dit moment ook erg zuinig.
Vreemd want juist in augustus liep het als een trein.

Hoop dat je de komende weken nog succesvol bent.
(voor mij staat jouw naam voor = doorzetten, dus komt goed!).

Verder kun je in het late najaar/winter toch ook gewoon je karpers vangen????

Hoi,
Arie

Dale Neijzing zei

Hoi Arie,
bedankt voor je reactie!
Tja,ik heb nog een hobby en dat is schaken. Ook in clubverband. Als het echt koud wordt,dan verdwijnt mijn drang om te vissen. Ik heb daar elk jaar weer 'last' van. Het kan van de ene op de andere dag zomaar gebeuren. Vandaar dat ik dus een beetje tempo wil maken,nu het nog kan ;-).
Groet,
Dale

Boudewijn zei

Hoi Dale,
Jammer man. Ik gun je echt nog een dikke, maar vooral mooie vis. Goed voor het gemoed!
Succes!

Gr. Boudewijn

Dale Neijzing zei

Bedankt voor je reactie,Boudewijn!

Aan het inzet ligt het niet. Ik worstel enorm..

Groet,
Dale

Hans zei

Dale,

Ik wou dat ik je kon helpen aan een karper,op dit moment sta je bij dat rooster mat tussen de palen.Dus je moet weer een nieuwe strijd aangaan..succes man!

Groeten Hans

Dale Neijzing zei

Bedankt voor je reactie,Hans!
We gaan gewoon verder. Die karper gaat komen!

Groet,
Dale

andries.hoekstra zei

Ha die Dale
Je gebruikelijke najaarsblues lees ik?
Tsja die beesten kunnen overal heen en soms zijn ze er gewoon maar geven geen kik, onafhankelijk van weer kan op het ene moment een sloot hier barsten van om een uur later uitgestorven te lijken?
Hoop dat je nog wat uurtjes kan maken en wat vangt voordat je achter je schaakbord en donker belgisch bier verdwijnt!

gr Andries

ps: zou weleens een vroeg winter kunnen worden, al veel trekvogels gezien en de meerkoeten hokken op veel plekken al samen...