vrijdag 20 april 2012

Karpervissen en muziek

Muziek... Muziek is een 2e hobby van mij. Muziek en karpervissen gaan hand in hand met elkaar,wat mij betreft. Muziek is emotie,(karper)vissen is emotie. Ik hou voornamelijk van de wat melancholische muziek stijlen. Denk aan; Mogwai,Explosions in the Sky,Deftones,The Twilight Sad,iLikeTrains..noem maar op. Allemaal muziek gestoeld op emotie.Met juist dat soort muziek denk ik vooral aan karpervissen; vroeg opstaan,mist,opkomende zon,een met de natuur,jagen,JAGER! De muziek zet mij op scherp.Alles wordt voorbereidt met muziek op de achtergrond.Die muziek geeft mij energie,keer op keer. Als ik ga vissen zitten er altijd bepaalde nummers in mijn hoofd die ik continue neurie.Zachtjes,uiteraard. Het is een van die dagen,een dag uit duizenden. Een nummer van de Deftones zit in mijn kop. Ik vang 3 70 plussers.http://metdepenopkarper.blogspot.com/2009/05/donderdag-21-mei.html Het nummer zit de hele dag in mijn kop.Het gaat allemaal "vanzelf". Soms sta ik wat verloren aan het water.Op dat moment komt er een nummer in mijn hoofd op en die geeft nou vaak het laatste zetje om door te bikkelen.... Wie weet wat aankomende zondag brengt....;-) Groet, Dale

2 opmerkingen:

Koen Verweij zei

Prachtig Dale! Melancholische muziek gaat wat mij betreft ook heel goed samen met het vissen. Zo luister ik graag naar de Manic Streat Preachers, Andrew Bird, Jeff Buckley, maar ook naar het hardere werk zoals bijvoorbeeld van Pantera. Allemaal muziek vol emotie net zoals ik het vissen vol emotie beleef. Mooi Dale, dat je dit stukje hebt geplaatst!

Groet,

Koen.

Dale Neijzing zei

Hoi Koen,
bedankt voor je reactie en compliment!!! Ik lees dat je ook wel een muziekliefhebber bent ;-)

Tja,het hardere werk...heb je even? Hahahha.... Doommetal,Deathmetal,Stoner,Groovemetal(Pantera),Trashmetal,Funeral Doommetal,Sludgemetal,Postrock, Shoegaze enz. Allemaal stijlen die ik zeer kan waarderen.

Groet,
Dale