zondag 24 april 2011

Toch gaat het lekker

Zo,

hier en daar vindt ik toch wat gaatjes om te kunnen pennen(dubbel) op vriend(in) karper. Ik heb nu 3 echte pensessies erop zitten en het gaat mij niet slecht af.
In totaal nu 5 mooie vissen. Ik blijf een beetje op de oude,vertrouwde voet doorgaan en ik heb daar geen problemen mee. De stekken zijn tot nu toe redelijk productief en dat heb ik nodig vanwege de weinige tijd die ik heb om te vissen.

Zaterdag 23 April,2011.

Daan,een lid van het lichtervissenforum,komt een hengel kopen van mij. Op het aanbod om de penhengel direct te testen in mijn favoriete water hoeft hij niet lang na te denken! We spreken om 9:00 bij mij thuis af.Ik weet dat dat laat is en ik houd van vroeg beginnen maar ik zag dit als gewoon eventjes lekker vissen en we zien wel waar het schip strandt. Daarbij komt kijken dat de vissen hier van uitslapen houden. Overwegend vang ik de vissen vanaf 9 uur tot 12:00 en van 16:00 tot 21:30. Toch ben ik niet helemaal zeker van mijn zaak daar de brasems her en der al flink te keer gaan...

Daan is stipt op tijd en na een korte kennismaking gaan we op pad. Ik heb de harde maiskorrels bij me en Daan zachte mais en pellets. We zien het wel.
Aangekomen op de stek leg ik hem het een en ander uit over vriendje karper in dit stukje sloot;"Vaak zitten ze daar" en "knoflookmais doet het goed" passeren de revu. Ik besluit om bij "het hek" te gaan zitten en Daan loopt een flink stuk door. We voeren wat en maken daarna onze aaspresentaties gereed. Ik gebruik een mooi systeem dat ik van "iemand" geleerd heb. Daan vist,naar ik meen,zonder onderlijntje en met zachte maiskorrels/pellets direct op de haak.Ik ben toch echt wel een fan van harde aassoorten en onderlijntjes,doch afhankelijk van het water.

Ik drop mijn systeem voor wat rietpolletjes. Ik kijk richting Daan en zie in mijn ooghoek meteen wat beweging bij de pen! De pen tikt iets omlaag,komt weer omhoog,draait een mooi rondje en zeilt heel rustig en beheerst weg.Een typische karperaanbeet. Ik tik vast op een massieve vis. De vis neemt geen sprint maar zwemt rustig weg en neemt enkele meters lijn. Daan komt er al aan lopen... De dril is niet spannend maar je moet toch altijd op blijven letten! Na een minuut of 10 schep ik de 73 cm. lange vis die zo rond de 18 pond weegt. Ik ben in mijn nopjes! Schitterende vis en bomvol! Daan neemt wat foto's en de vis gaat terug.
Ik ga nu wat andere plekjes afvissen.

Op elke plek krijg ik tikken op de pen maar geen echte doorzetters. Na een 2 tal uurtjes keer ik terug bij de stek van "het hek".
Op een paar meter afstand van het hek heb ik ook een klein voerplekje gemaakt. Ook hier komt de karper vaak langs om te wroeten. Ik weet waar ik mee bezig ben,haha!
De pen krijgt na 20 minuten een tik en zeilt mooi weg.Ik tik wederom vast op een mooie karper die zonder pardon 25 meter lijn pakt en woest tekeer gaat! Wat een geweldige vis! Daan pakt zijn spullen en komt naar me toe. Ook nu na een minuut of 5 komt de vis via het landingsnet de kant op. Een schitterende torpedoschub is even van ons! Dit is een hele mooie vis van 68 cm.

>

Daan maakt een paar mooi foto's en ik ben echt blij met deze vis;grote staart,grote borstvinnen(wilde karper?) Ik houdt het op een verwilderde/aangepaste schub. Daan krijgt van mij een onderlijntje en wat maiskorrels.Maar eerst is het even tijd voor koffie en een lekker praatje! De fairplay cobold 1 ponder bevalt Daan goed. We gaan weer verder. Bij Daan spelen de vissen wat met zijn aas en ondertussen los ik nog een karper. Deze voelde ook goed aan maarja,je kan niet alles hebben! We struinen nog 2 plekjes af en besluiten dat het mooi is geweest om 14:00. De plicht thuis roept!
Daan,leuk dat je er was en de volgende keer ga jij op de kiek met vis! Ik wens je veel plezier met je nieuwe aanwinst!

Groet,
Dale

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi zo Dale, leuk deze blog, kan je lekker vis werk (karpers) kletsen.
En wat een mooie karpers heb je gevangen. Een echte pro!
Mam

Ben zei

Leker verslag weer Dale,
wens je meer van dit soort dagjes!

Anoniem zei

hey Dale

Leuk je ontmoet te hebben,we zien elkaar nog wel eens

Groet Peter